MeeZing Visite

De meezing-formule blijft onveranderd. Met de lied-teksten op groot-beeldscherm 

…..het werd pas echt bijzonder toen Anneriek binnen kwam en wat liedjes voor ze ging zingen. Je zag de gezichten meteen vrolijk worden en hier en daar werd er zelfs meegezongen. Het is heel mooi te zien wat muziek met een mens doet en hoe Anneriek daarop inspeelt!…  Quote van…. tijdens NLDoet 2023 met dementerende ouderen op een gesloten afdeling.

Hallo beste aktiviteitenbegeleiders/programma-makers.

De reacties op ons programma ‘verkopen’ ons het beste. Wij zijn puur, oprecht en door ervaring niet verlegen en kunnen op elke situatie reageren. Onze ontroering komt over.

Hier wat kreten van bewoners:  Een meneer zei pas vol emotie: “Bedankt dat jullie die liedjes zo mooi hebben gezongen”. En een dame vanuit haar rolstoel:. “Veel van die liedjes brengen alles weer terug bij me. Dat raakt me. Dank jullie wel.” Ontroerd schudden we elkaar de hand…

Wij hadden gekozen voor de Meezing Visite. En meezingen dat werd het. Niet alleen omdat de teksten van liedjes mee te lezen waren op een groot scherm maar toch vooral omdat de meeste bewoners woordelijk bijna elk liedje uit hun hoofd konden meezingen dat voorbij kwam. Voeg daar aan toe de vrolijke presentatie van het duo en je hebt een feestelijke middag. Vol herkenning en vol plezier!” – Jan Henk van der Kolk – Projectcoordinator Artius, Humanitas, Deventer.

Met dezelfde duo treden we ook op voor bewoners met een beperking:

 “Het leuke van de meezingvisite is dat het laagdrempelig is en dat na een paar liedjes zelfs de mensen waarvan je het niet verwachtte staan te dansen en te zingen. In het begin voelt het wat spannend voor de bewoners, maar Rob zorgt dat het ijs al snel gebroken is. Rob en Anneriek spelen hier leuk op in door te kijken welke liederen bij de doelgroep passen. Ook krijgen de bewoners de kans om een verzoek nummer aan te vragen, Rob en Anneriek zorgen er dan voor dat de voetjes van de vloer gaan. Bij ons resulteerde dat in een boel heerlijk vals gezang, gedans en vooral heel veel gelach. Op het eind was de hele groep zich van links naar rechts aan het bewegen op het lied van de Snollebollekes. — Mirte Koeleman namens de Parelhoender hoeve, begeleid wonen verstandelijke beperking.

Er zijn heel veel senioren programma’s… Iedereen doet het op zijn eigen manier.

Wat ons speciaal maakt:

·       twee grote beeldschermen met  daarop  de teksten van de liedjes, in leuke filmpjes.

·       wij zijn twee acteurs/entertainers met elk meer dan 30 jaar professionele ervaring in onder andere kindertheater, popmuziek en cabaret.  Daardoor is er een hele losse, flexibele omgangsvorm met de bewoners. Wij komen heel ontspannen echt “op visite” en wij kunnen vanuit onze brede ervaring moeiteloos op zo ongeveer elke situatie of onderwerp reageren. 

·       wij kunnen al zingend kiezen uit ongeveer 1000 Nederlandstalige liedjes en daarnaast ook nog heel veel engelstalig en franstaling uit 60 jaar popmuziek.

·       wij doen verzoekjes. Dierbare liedjes worden aangevraagd en samen met de bewoners gezongen. Daar hebben we ook nog twee extra microfoons voor. Dat geeft dan de situatie dat een op bezoek zijnde dochter met haar moeder en ondersteund door onze twee stemmen met de tranen in de ogen een herinnering samen zingen.

Praktische gegevens

·       Wij beginnen ons optreden meestal met 30 minuten liedjes uit de 50 en 60 jaren. In de pauze maken we een rondje en praten met de bewoners over hun muzikale herinneringen. Deze verzoekjes worden dan de tweede set.

·       Wij verzorgen alle benodigde TV schermen en overige installatie.

·       Onze gage is 275 euro (ex 9% btw, dus 299 all-in uitkoopsom). En vanaf Amsterdam rekenen wij 0,25 p/km als reiskosten. Wij doen als zelfstandigen onze eigen belasting afhandeling.

·       Wij bieden onze jarenlange vakmanschap, onze heel persoonlijke interactie en ons speciale Senioren Repertoire

·       De MeeZing Visite is onderdeel van Bob Color Music Productions. info@bobcolor.com Anneriek van Dorst 0610516705 / Rob Wiedijk 0626560222

Uitgebreide informatie

Het duo  MeeZing Visie”  – Liedjes van Gister voor De Jeugd van Toen. Met nadruk op 50- en 60-er jaren NL-talig. Van kabaret tot smartlap. 

De MeeZing Visite neemt U mee op een gezongen reis naar toen. Van de 30-er jaren tot de sixties en seventies. Een feest van herkenning vol bekende liedjes en vergeten juweeltjes. Dierbare herinneringen in een muzikaal jasje.

Op weg naar “Het Dorp”, door “Het Land Van Maas en Waal’ langs de “Amsterdamse grachten”. “Daar Bij Die Molen” komen we “Sofietje” en “Sammy” tegen… Karin Kent, Peter Koelewijn, Anneke Gronloh, de Ramblers, Eddie Cristiani, Blue Diamonds, Johnny Lion, Rita Corita, Johnny Jordaan, Dorus, Wim Sonneveld, Ria Valk, Willy Derby, Willeke Alberti, Ramses Shaffy, Tante Leen en Zwarte Riek tot aan Ja Zuster. Nee Zuster

.

Afgewisseld met anekdotes en gesprekjes met het publiek.

En..uh…Wie van de “mee-zingers’ durft te vertellen over toen? Over het liedje van de eerste kus. Of het ‘trouwliedje” … Of de eerste schuivel-dans op het jaarlijkse schoolbal. Zoenen in het fietsenhok? Wat schalde er door de keuken? Op de steigers?

Na afloop spraken we een mevrouw die ook duidelijk geraakt was. Ze vertelde: “Dat liedje was de openingsdans op onze bruiloft…. Ik voel hem weer op mijn tenen staan . Bedankt!” Al die liedjes brengen zoveel herinneringen naar voren; ze worden meegezongen, er wordt gelachen, een traantje weggepinkt… En dit is precies waarvoor Rob en Anneriek zo graag deze optredens doen. Ontroering……!

Met herkenbare hits van (vooral) toen, maar op verzoek ook wat van nu.

Maar ook de intiemere liedjes van Boudewijn de Groot, Wim Sonneveld, Toon Hermans, Ramses Shaffy, Jacques Brel, Armand, Jan Boezeroen, Ben Cramer en Rudi Carell.

Op verzoek soms ook moderner repertoire van bijvoorbeeld Frans Bauer, André Hazes, Jan Smit, Frans Bauer, Guus Meeuwis, Danny de Munck, Rob de Nijs en De Dijk.

Zomaar wat titels: Amsterdamse grachten, De Clown, In Een Rijtuigie, Tulpen uit Amsterdam, Het was aan de Costa del Sol, O Waterlooplein, Diep in mijn Hart, Daar bij de Waterkant, Op Een Onbewoond Eiland, Meisjes met Rode Haren, Het Dorp, Laat Me, Twee Motten, ‘Tis Weer Voorbij die Mooie Zomer, Milord, Een Stekkie Van De Fuchsia, Ritme van de Regen, Sofietje dronk Ranja met een Rietje. (maximaal 2 x 45 minuten)

thema: Van de Foxtrot en Twist tot Schuivel en Flower-Power.

Voor iedereen die zijn of haar jeugd en tienerjaren beleefde in de 50-er en 60-er jaren is dit programma een feest der herkenning! De Nederlandse RnR van Peter Koelewijn, Blue Diamonds en Ria Valk wordt afgewisseld met Fats Domino, Bill Haley, Elvis Presley, Everly Brothers,… hun grootste hits zitten allemaal in onze jukebox!

En wat dacht U van “Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan”, Hou je Nog Van Mij Rocking Billy, ZZ en de Maskers of Rob de Nijs & The Lords.

Van de Sixties, Flower-Power en de Beat is heel veel te kiezen. Door hun jarenlange ervaring in verschillende bands kunnen onze “voorzangers” hierin honderden nummers zingen. Roept U maar. Tom Jones, Andy Williams, Drifters, The Beatles, Rolling Stones, Bee Gees, Cats, Golden Earring, Simon & Garfunkel, Mama’s & Pappa’s, Nancy Sinatra, Kinks, The Who, Sam & Dave, Otis Redding, Jackie Wilson, James Brown, …

Een programma vol herkenning en herinnering. Ontspannen aan elkaar gepraat door Bob en Ann. Met leuke feitjes en wetenswaardigheden over de liedjes en het tijdsbeeld. Met hier en daar een humoristisch knipoogje. Weet U het nog, kent U het nog? Liedjes over het grote en kleine leed in het leven van de gewone man, dat ondanks alles rustig voortkabbelt. Gewoon een avondje lekker genieten van muziek! Door samen zingen die herinnering opnieuw beleven.

Een productie van Rob Wiedijk (Bob Color) met meer dan 30 jaar ervaring in kinder-theater en pop-muziek. In de theaters met Leonie Jansen en Lucretia Van der Vloot (kinderkonsert: Het Hart Bonkt). En de jaren daarna met ‘Te Zotte Zeehonde’ (kindertheater). Hij speelde in vele schouwburgen (o.a. Kleine Komedie, Meervaart, Vondelpark Open-lucht-theater). Maar daarnaast ook 2x op North Sea Jazz, 8x Paradiso en 500 festivals met zijn Bob Color Band (7 CD’s, 20x TV, 2000 optredens). En ook solo heeft Rob 25 jaar ervaring in het optreden voor instellingen met bewoners met een beperking. Optredens op instellingen door de jaren…: Wester­honk (Monster), 2x Open Slagboomfestival (Eersel/Duizel),Kadijkerkoog (Purmerend), 3X Borneroord (Beetsterzwaag), Cruciushoeve (Hoofddorp), Huize Maartenswoude (Drachten), 3X Kadijkerkoog (Purmerend), Lucas zieken­huis (A’Dam), Nieuw Unicum (Zandvoort), 5X VanderBergstichting (Noordwijk), ’s Heerenloo (Ermelo), Noorderhaven (Den Helder), Verenigde Ziekenhuizen (Zutphen), Leekerweide (Wognum) en De Beerendonck (Venlo).

Met de teksten op groot beeld-scherm wordt het altijd een “Mee Zing” feest!

En met de nadruk op 50er en 60er jaren Nederlandstalige hits die iedereen onmiddellijk herkent. 

De liedjes die de bewoners in hun jeugdjaren hoorden zijn toch een sterk wapen om oude herinneringen weer naar boven te halen.

De jarenlange ervaring van het zangduo geeft alles een ontspannen ongedwongen sfeer.

Geen ingestudeerde standaard praatjes… maar direct contact en gesprek met de bewoners. 

Wij hebben een nieuw, extra tweede beeldscherm.

Nog een groter dan de eerste! En hierdoor kunnen we links en rechts van ons podium nog dichterbij ons publiek met twee schermen de teksten zichtbaar maken.

Ook zijn de filmpjes bewerkt waardoor de tekst groter op beeld staat. Denk daarbij aan het inzoomen op een foto en dan het middelste detail afdrukken. Zo hebben wij het tekstgedeelte van de videoclips uitgeknipt en groter op het beeldscherm geplaatst. Beter leesbaar voor meer publiek. 

* uitbreiding repertoire.

Doorlopend komen er liedjes bij. Oude klassiekers als “Daar was laatst een meisje loos…” en “Brandend Zand” van Anneke Gronloh maar ook weer wat nieuwe liedjes van Flemming, Nielson en Snelle kunnen we nu op verzoek zingen. De eerste 30 minuten staan vast, met oude hits (50/60-er jaren), maar in de pauze mogen de bewoners zelf verzoekjes indienen. En die lijst is inmiddels uitgegroeid tot 800 liedjes. Eerlijkheidshalve moeten wij dan toegeven dat wij dan ook wel blij zijn met alle teksten op beeld. Want ook wij zijn niet meer de jongsten.

mz-PR-Rob en Ann.png

De MeeZing Visite met Anneriek Van Dorst en Rob Wiedijk. Voor Senioren centra, theaters en thema-feestjes. Met de teksten op beeldscherm.

Hier wat titels uit ons vaste repertoire:

1. Breng Eens Een Zonnetje (1920/36) – Bob Scholte/Ramblers/Alberti

2. Sophietje (1965) – Johnny Lion

3. De Kat Van Ome Willem (1968) – Ja Zuster Nee Zuster

4. Beestjes (1967) – Ronnie en de Ronnies

5. De Glimlach Van Een Kind (1968) – Willeke Alberti/Willy Alberti

6. Diep In Mijn Hart (1945) – Nelly Verschuur/Tante Leen

7. Laat Me (1978) – Ramses Shaffy

8. Aan De Amsterdamse Grachten (1960) – Johnny Jordaan

9. Kleine Kokette Katinka – De Spelbrekers

10. Twee Motten – Dorus

11. Oh Waterlooplein – Johnny en Rijk

12. De Fles – Jan Boezeroen

13. Daar Bij De Molen –

14. Mijn Wiegie Was Een Stijfselkissie,

15. Hoog Sammy, Kijk Omhoog Sammy – Ramses Shaffy

16. Het Dorp – Wim Sonneveld

17. Ritme Van De Regen – Rob De Nijs

18. Ongeluk met ’t Autootje – Three Jackets

19. Poen – Wim Sonneveld

20. In Een Rijtuigie – Wim Sonneveld en Leen Jongewaard

21. Hou je echt nog van mij Rocking Billy – Ria Valk

22. Kom Van Dat Dak Af (1959) – Peter Koelewijn

Verder komen er heel veel verzoekjes voorbij…. Van Vader Abraham en André Hazes tot Elvis, Beatles en Stones.

Afgewisseld met anekdotes en gesprekjes met het publiek. En..uh…Wie van de “mee-zingers’ durft te vertellen over toen? Over het liedje van de eerste kus. Of het ‘trouwliedje” … Of de eerste schuifel-dans op het schoolbal. Zoenen in het fietsenhok? Zingen in de keuken? En op de steigers? 

Al deze liedjes brengen herinneringen naar boven. Ze worden meegezongen, er wordt gelachen, een traantje weggepinkt… En dit is precies waarvoor Rob en Anneriek zo graag deze optredens doen. Ontroering, verbinding……!

Wanneer mogen wij bij jullie?

Onze kracht zit in twee extra’s:

– de liedteksten komen voorbij op een grote flatscreen tv-op-standaard.

– wij praten graag veel met de gasten (we zijn ‘op visite’).. over de herinneringen bij liedjes (trouwliedje/keuken liedje…etc)

Wij willen in eerste instantie jullie gasten gelukkig maken. Een fijne visite!

Onze gage is 275 euro (ex 9% btw, dus 299 all-in uitkoopsom). 

En vanaf Amsterdam rekenen wij 0,25 p/km als reiskosten.

Wij doen als zelfstandigen onze eigen belasting afhandeling.

Wij bieden onze jarenlange vakmanschap, onze heel persoonlijke interactie en ons speciale Senioren Repertoire
Groet,Rob Wiedijk      0626560222Anneriek Van Dorst  0610516705

(Bob Color Producties)