Duo “Bob ’n the Bozz”

A mix of Jump Blues,  Tex-Mex, New Orleans Mambo, Memphis soul and a Bit of Ska. Songs by Prince Buster, Louis Prima, Staple Singers, Ray Charles, Cab Calloway, Willie Dixon, Dr. John, Little Feat, Rocking Sydney, Curtis Mayfield, Sam & Dave and many more.

We speelden wat prive feesten en Oa in  Wijk Aan Zee – Beachclub Oost,  Tilburg – Theater de Boemel,  Burgerveen – Cafe Ruimzicht,  Monickendam – Café 1614 , Terschelling – Oerol – Onder De Pannen,  Den Haag – Pancho Bar
 
Rob Wiedijk is vanaf Mei 2018 de podia op met multi-instrumentalist Marius Bos (bas, keys, accordeon). Het duo speelt een mix van covers en eigen nummers.  Ze komen als duo of eventueel met begeleidings-band The Fabulous Hohner Boyz.  Het kan als akoestische act of volledig versterkt. 
Our first Try-Outs went very well…!!!!
Het publiek vol complimenten over de zeeeeer originele mix van stijlen.
Twee stemmen en de opzwepende swing van de accordeon.
Dus twee Ouwe Rotten met ruime ervaring en grenzeloze liefde voor de Muzikale Roots…. in uiteenlopende genres, zoals rhythm and blues, rock-‘n-roll, jump-jive, funk, soul, cajun, swing-jazz, ska, texmex en zydeco. De nadruk ligt op de virtuoze accordeon van Marius en de romige stem vanRob Wiedijk (aka mr. Bob Color).
Muzikale vergelijking/overeenkomsten: Flaco Jiménez, Clifton Chenier, Ry Cooder, Sir Douglas Quintet, Little Feat… Altijd om te betoveren!

Over Marius Bos. Om lekker te spelen is een beetje ervaring wel handig! Slechts vier jaar is Marius als hij de accordeon ter hand neemt. Als 12 jarige zit hij in de schoolband van het lyceum…maar dan raakt de accordeon op de achtergrond en Marius schakelt tijdelijk over op de basgitaar. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig timmert hij landelijk aan de weg met de legendarische groep “Child of Nature” uit het Drentse Grolloo. Ook speelt hij in die tijd in de Oost Groninger formatie “Hottime Band met de iconen Harry Rijnbergen ( Rodys), Peter Bootsman (Brood en New Adventures) en Jacob ter Veldhuis (Jacob TV). Als deze ophoudt te bestaan neemt Marius een ferm besluit en verhuisd hij naar Amsterdam waar hij door Flaco Jimenez aangestoken allengs het buikorgel weer ter hand neemt. Het bloed kruipt … In 1990 richt hij in Zaandam de formatie “Hot Boudin” op en zit hij definitief op het cajun zydeco tex mex spoor. De groep gaat in 1992 over in “Zydeco Train”. Met zanger Leon van der Weiden van “Zydeco Train”, start hij in 1996 “Swamp”. Met Swamp maakt Marius meerder cd’s en is live nog altijd actief in binnen en buitenland. In de huidige jaren speelt Marius naast SWAMP hij o.a. met Frenk van Meeteren( Dutch Swing College), Arthur Ebeling (Simple Man), Leo Unger, Nicko Christiansen (Livin’Blues) en ook als Pianist/Keyboard speler bij de Bayou Mosquitos uit Amsterdam.

 

Over Rob Wiedijk. Sinds 1986 onafgebroken minstens 150x per jaar op het podium. Vooral met The Bob Color Band, maar ook met Bob’s Rocksooi, Het Hart Bonkt (met Leonie Jansen en Lucretia Van Der Vloot), Duo Color & Lightnin (met Erwin van Ligten) en Te Zotte Zeehonde. En het mag gezegd worden: langzaam begint hij dat zingen onder de knie te krijgen.

hier nog de voorlopige repertoire lijst.
Baby Please Don’t Go – Muddy Waters/Big Joe Williams
Corrina, Corrina – Big Joe Turner
Dixie Chicken – Little Feat
Dock Of The Bay – Otis Redding
Drinking Wine Spo-Dee O’Dee – Jerry Lee Lewis
Enjoy Yourself It’s Later… – Louis Prima/Prince Buster
Feeling Allright – Dave Mason/Joe Cocker
Fortune Teller – Allen Toussaint
Give It To Me Baby – J. Geils
Got My Mojo Working – Muddy Waters
Hard To Handle – Otis Redding/Black Crowes
Have A Little Faith – Joe Cocker/John Hiatt
Hoochie Coochie Man – Muddy Waters
How Sweet It Is – Marvin Gaye
I Got A Woman – Ray Charles
I Hear You Knocking – Dave Edmunds/Fats Domino
I Wanna Be Like You – Disney/Jungle Book/Louis Prima
Iko Iko – Dixie Cups
Im Yours – Jason Mraz
In The Summertime – Mungo Jerry
Let’s Do It Again – Curtis Mayfield/Staple Singers
Mess Around – Ray Charles
Midnight Train To Georgia – Gladys Knight & The Pips
Minnie The Moocher – Cab Calloway
Moondance – Van Morrison
My Babe – Fats Waller/Elvis Presley
Mystery Train Paul Butterfield Blues Band
No Particular Place – Chuck Berry
Nothing From Nothing – Billy Preston
People are Strange – Doors
Respect Yourself – Staple Singers
Right Place Wrong Time – Dr John
Rock Me Baby – B.B. King
Spoonful – Howlin Wolf
Summer In The City – Lovin Spoonful/Joe Cocker
Sway – Dean Martin
Tainted Love – Karen Souza
Take Me To The River  – Al Green/Eva Cassidy
When Something Is Wrong – Sam & Dave
Who Do You Love – Bo Diddley/George Thorogood
Who Put The Bomp In The Bomp – Barry Mann
Wicked Game Chris Isaak
Yes We Can Allen – Toussaint/Pointer Sisters