“Lets Bob ’n Bend”

(als duo of met band)  Marius Bos & Rob Wiedijk

Rob Wiedijk gaat vanaf april 2018 de podia op samen met multi-instrumentalist Marius Bos (bas, keys, accordeon). Het duo speelt een mix van covers en eigen nummers. Twee Ouwe Rotten met ervaring en grenzeloze liefde voor de Muzikale Roots…. in uiteenlopende genres, zoals rhythm and blues, rock-‘n-roll, jump-jive, funk, soul, cajun, swing-jazz, ska, texmex en zydeco. De nadruk ligt op de virtuoze accordeon van Marius en de romige stem van mr. Bob Color. Ze komen als duo of als band. Maar altijd om te betoveren! Kan als akoestische act en volledig versterkt.

Over Marius Bos. Om lekker te spelen is een beetje ervaring wel handig! Slechts vier jaar is Marius als hij de accordeon ter hand neemt. Als 12 jarige zit hij in de schoolband van het lyceum…maar dan raakt de accordeon op de achtergrond en Marius schakelt tijdelijk over op de basgitaar. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig timmert hij landelijk aan de weg met de legendarische groep “Child of Nature” uit het Drentse Grolloo. Ook speelt hij in die tijd in de Oost Groninger formatie “Hottime Band met de iconen Harry Rijnbergen ( Rodys), Peter Bootsman (Brood en New Adventures) en Jacob ter Veldhuis (Jacob TV). Als deze ophoudt te bestaan neemt Marius een ferm besluit en verhuisd hij naar Amsterdam waar hij door Flaco Jimenez aangestoken allengs het buikorgel weer ter hand neemt. Het bloed kruipt … In 1990 richt hij in Zaandam de formatie “Hot Boudin” op en zit hij definitief op het cajun zydeco tex mex spoor. De groep gaat in 1992 over in “Zydeco Train”. Met zanger Leon van der Weiden van “Zydeco Train”, start hij in 1996 “Swamp”. Met Swamp maakt Marius meerder cd’s en is live nog altijd actief in binnen en buitenland. In de huidige jaren speelt Marius naast SWAMP hij o.a. met Frenk van Meeteren( Dutch Swing College), Arthur Ebeling (Simple Man), Leo Unger, Nicko Christiansen (Livin’Blues) en ook als Pianist,Keyboard speler bij de Bayou Mosquitos uit Amsterdam.

Over Rob Wiedijk. Sinds 1986 onafgebroken minstens 150x per jaar op het podium. Vooral met The Bob Color Band, maar ook met Bob’s Hobby, Het Hart Bonkt, Duo Color&Lightnin (Erwin van Ligten) en Te Zotte Zeehonde. En het mag gezegd worden: langzaam begint hij dat zingen onder de knie te krijgen. Bassist: Dean Curtiss (ook goeie zanger). Drummer is Clint Marana of Rick Roomer (..wie er vrij is).