Human Jukebox

Publiek kiest uit een Menu met 350 liedjes in alle stijlen.
Bob Color is extreem veelzijdig !!! Hij kan niet kiezen, zegt men vaak. Maar hij kiest juist ijzersterk. Al het beste bij elkaar. In een overdonderende eigenzinnige stijl.
Met een stem van raspig tot romig. De soul van Otis Redding. De passie van Andre Hazes. De gekte van Joe Cocker. De drive van De Dijk. De swing van Ray Charles. De charme van Ramses Shaffy. De snik van Bob Marley. Het breekbare van Jacques Brel.
Hoezo kiezen als Bob je van allemaal kan laten genieten. Net als bijna iedereen houdt Bob van veel verschillende stijlen muziek. In 1987 begonnen met zijn Soulband kwam er al snel van alles bij… R’nR, Ska, Blues Brothers, Rock. Grenzeloos. Engels en Nederlandstalig door elkaar heen. Van Het-Dak-Eraf tot ontroerend mooi.
Bij Live Entertainment gaat het om een totaal. De goeie liedjes, maar nog veel meer gaat het om de inzet, de hartstocht, bezieling, overgave, charisma, uitstraling. Bob Color kan zeker goed zingen, maar hij is veel meer. Hij staat er met de overtuigingskracht en energie van een hele band. Het ene moment ingetogen op de achtergrond, dan weer volop swingend tussen het dansende publiek. Gewoon een zanger waar de lol vanaf spat! Een ontembaar podium-beest die na vele jaren ervaring nog steeds van muziek maken houden.
Zingend en swingend vanuit het hart. Rockend en funkend vanuit de onderbuik. Zwetend, stampend, swingend, dwingend, meeslepend, opgefokt, rauw.… Tot op het bot…. Vanaf het begin barstens vol energie! Geen zin meer in de platen-kontrakten-poespas. Gewoon zingen. Vaak voor kleine aantallen mensen, maar wel met écht kontakt met het publiek.
OVER DEZE OPTREDENS: Vooraf kiest de organisator in grote lijnen de sfeer en de opbouw van het feest. Naar keuze begint de avond rustig of begint het feest meteen op volle toeren. Ook wordt vooraf gekozen om wel of niet met ‘Bob’s Menu-lijsten’ te werken.

Bestellen maar. Iedereen krijgt een kleurige, gelamineerde ‘menu-lijst’ (met 350 titels van liedjes) en een stapeltje bestelformulieren om verzoeknummers te bestellen.. Hierdoor kan het publiek de keuzes maken. Van rustige, minder bekende ballads naar wilde feestnummers. Zeker 40 nummers zijn recente hits (Bruno Mars, Black Eyed Peas (4x), Jason Mraz, Kings Of Leon, Adele, Robbie Williams, Bob Sinclar, Kid Rock, Maroon 5, Joss Stone, Paulo Nutini, Jack Johnson, Pink, Amy Winehouse, Fatboy Slim, Kaiser Chiefs, Kooks, Outkast, Snow Patrol, Uncle Cracker tot Chemical Brothers, enz).

Nederlands-talig zijn er nummers van o.a. Andre Hazes, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Nick & Simon, De Dijk, Doe Maar, One Two Trio, Jacques Brell, Sjonnies, VOF de Kunst, Starkoo, Peter Koelewijn, Peter Blanker, Vader Abraham, Karin Kent en nog wat Ski-hut-hits.

Repertoire. Maar het merendeel van de songs is 70, 80 en 90-er jaren. Veel soul en funk, wat disco, de Blues Brothers, wat Reggae en Ska (Bob Marley, UB 40, Madness, Specials) en 80-er jaren New-wave (Blondie, Ian Dury, Talking Heads). Maar ook Beatles, Rolling Stones, Elvis, Joe Cocker, Greenday, Nickelhead en Red Hot Chilly Peppers komen voorbij … En ook Rock ’n Roll, Jump-jive en Rock-a-billy kan. Er staan zelfs 15 nr´s met een house-beat op Bob’s menu …

Te veel om op te noemen. En het hangt allemaal af van de plek, het tijdstip, de sfeer, de stemming van het publiek… en de grillen van Bob. Met afstandsbediening in de hand gaat ie net zo makkelijk op stap met Nancy Sinatra of Amy Winehouse.

Hij laat het publiek de keuzes maken. Van rustige, minder bekende liedjes tot wilde feestnummers. Een mix van dance, pop, soul, rock, funk, ska, blues en reggae… Ook bekende hits, maar nooit plat. Alles hangt af van de plek, het tijdstip, de sfeer en vooral de stemming van het publiek… en de grillen van Bob. Met afstandsbediening in de hand gaat ie net zo makkelijk op stap met Nancy Sinatra of Pink. Of hij grooved er op los met zwetende funk van oa. Isley Brothers, Prince, Undisputed Truth, Average White Band, James Brown, Aretha Franklin, Staple Singers en Tower Of Power.

Technische details. info@bobcolor.com, NL:  06 2656 0222, in Thailand: 08 9909 8529

Uitkoopsom: 450 euro ex 19 % Btw, uitgaand van een feest van ongeveer 5 uur (20.00 tot 01.00 uur). Doordeweekse dagen en ‘kleine groep’ zijn onderhandelbaar. Daarvoor levert Bob een geluidsinstallatie, 135 minuten zingen en daarom heen is Bob de DJ (inloop/pauze-muziek en disco na).
– Speeltijden/setverdeling: keuze aan klant. Max: 3 sets van 45 minuten of 1 set van 135 minuten lang.
– Transportkosten: 0,20 euro p.km vanaf Amsterdam.
– Geluidstechniek: Ik bezit een 4x 400 watt zanginstallatie (4 fullrange kasten op stand: goed voor cafe’s/feesten tot 250 man).
– Podium is niet nodig
– Passend: Bar, Restaurant, Terras, 80-er Jarenfeest, Bedrijfsfeest, Popfestival. Avondvullend of als presentator-die-de-pauze’s-vol-zingt-act.

Specials Zonder publieksparticipatie kan ook: .
Elk optreden is anders! En elk publiek is anders…
Soms past het ‘Jukebox’-program niet. Bij teveel mensen… op een festival… of een thema-avond (bijvoorbeeld Jazzfestival, Blues-kroegentocht)…

Bob kan ook op verzoek een special samenstellen.
* The Sixties Soul Show (maximum 120 minutes)

* Blues and Ballads Special (maximum 120 minutes)

* Black, Brown and Blues (the blues, soul and funk roots)

* Joe Cocker Special (maximum 60 minutes)
Come Together
Cry Me A River
Delta Lady
Feelin’ Alright
Have A Little Faith
Lean On Me
Respect Yourself
She Came In Through The Bathroom Window
Summer In The City
The Letter
Unchain My Heart
What’d I Say
With A Little Help From My Friends
You Are So Beautifull

You Can Leave Your Hat On